Općina Jajce

Ministarsvo privrede SBK/KSB raspisuje Javni poziv za sufinansiranje osnivanja novih obrta

javni pozivMinistarsvo privrede SBK/KSB objavljuje  JAVNI POZIV za samozapošljavanje fizičkih lica koja su u procesu registracije novog obrta za period na 12 mjeseci u mjesečnom iznosu od 600,00 KM i za refundaciju dijela troškova za pokretanje obrta u mjesečnom iznosu od 50,00 KM.
 
Sredstva za ovu namjenu rasporedit će se novoosnovanim obrtima u skladu sa Odlukom Vlade Srednjobosanskog kantona o usvajanju Godišnjeg programa razvoja male privrede Srednjobosanskog kantona.
 
Pravo na podnošenje prijave na Javni poziv imaju fizička lica koja se nalaze u procesu osnivanja novog obrta i koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih lica kod Službe za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona na dan objave Javnog poziva.
 
Javni poziv, Izjavu o namjenskom korištenju sredstava, Obrazac Zahtjeva za sufinansiranje osnivanja novih obrta i Obrazac Biznis plan preuzmite na linku OVDJE
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Javni pozivi Ministarsvo privrede SBK/KSB raspisuje Javni poziv za sufinansiranje osnivanja novih obrta