Općina Jajce

Općina Jajce upriličila prijem za jajačke prvačiće

1 prvaci28Načelnik općine Jajce Edin Hozan i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajca Josip Topić danas su upriličili prijem za sve jajačke prvačiće. Uz pjesmu, igru i slatke poklone družili smo se sa đacima prvacima OŠ „Berta Kučera“, OŠ „13. rujan“, OŠ „Jajce“ Kruščica i OŠ „Braća Jezerčić“ Divičani. 
 
Prethodnih devet godina Općina Jajce je posjećivala prvačiće u njihovim školama, a ove godine, po prvi put, Općina Jajce organizovala je prijem za 144 đaka prvaka naše općine. 
 
U prepunoj sali Općine Jajce, uz prisustvo roditelja i učiteljica i učitelja, najmlađe školarce pozdravili su Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić i poželjeli im da budu vrijedni, marljivo uče, slušaju svoje učitelje i roditelje, a ponajprije da uživaju u radostima djetinjstva. Čestitke su uputili i roditeljima naših malih školaraca, a posebne čestitke uputili su učiteljima i učiteljicama, uz želju da i u ovoj školskoj godini učine sve da škole budu mjesto radosti, učenja, novih prijateljstava i drugarstva. 
 
Dobrodošlicu prvačićima uputili su i direktori/ravnatelji jajačkih škola Asima Agić, Iva Ladan i Sakib Emušić. 
 
Svim učenicima, roditeljima i nastavnicima sretan i uspješan početak nove školske 2023/2024. godine. Nek su nam živa, zdrava, vesela i nasmijana sva naša djeca. 
 
1 prvaci2 1 prvaci3
 
1 prvaci4 1 prvaci8
 
1 prvaci11 1 prvaci13
 
1 prvaci20 1 prvaci32
 
 1 prvaci15
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Općina Jajce upriličila prijem za jajačke prvačiće