Općina Jajce

U Gradskoj sportskoj dvorani upriličen zajednički iftar

iftar 2024 5U Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu, u povodu mubarek mjeseca Ramazana, upriličen je zajednički iftar za oko 500 osoba. Domaćini su bili Istanbulska Općina Sultanbeyli i Općina Jajce. Zajednički iftar bio je prilika da se na jednom mjestu okupe prijatelji i poznanici. Mjesec Ramazan posebnim čini upravo druženje i ramazanska radost koja se dijeli sa sugrađanima, komšijama i prijateljima na zajedničkim iftarima, a iftar u Jajcu pokazao je da su zajedništvo, tolerancija i prijateljstvo najveće vrijednosti.

Uz brojne građane i zvaničnike svojim prisustvom ovaj događaj uveličali su i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić, te vijećnici OV Jajce i direktori i ravnatelji jajačkih javnih preduzeća i ustanova i privrednih kolektiva. 
 
Načelnik općine Jajce Edin Hozan uputio je riječi zahvalnosti prijateljima iz Turske, gostima i svojim sugrađanima koji su ovu ramazansku noć učinili posebnom, uz želju da zajednički iftar, koji se već treću godinu organizuje u Jajcu, preraste u tradiciju uz sveti mjesec Muslimana Ramazan. 
 
iftar 2024 6 iftar 2024 7
 
iftar 2024 10 iftar 2024 11
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U Gradskoj sportskoj dvorani upriličen zajednički iftar