Općina Jajce

Održana radionica „Odgovor na katastrofe u prva 72 sata”

CZ obuka 1Općina Jajce bila je domaćin dvodnevne radionice upriličene za članove Općinskog štaba/stožera civilne zaštite i predstavnike ostalih struktura zaštite i spašavanja na području općine Jajce. Radionica na temu „Odgovor na katastrofe u prva 72 sata” održana je u organizaciji Tima za podršku civilno vojnoj saradnji pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Bila je to prilika da se učesnici radionice  upoznaju sa FEMA (Federalna agencija za upravljanje katastrofama u SAD ) standardima, procedurama i linijama pomoći za stabilizaciju stanja u lokalnoj zajednici u prva 72 sata nakon prirodne i druge nesreće.
 
U okviru radionice održana je „vježba za stolom“ u okviru koje su polaznici na zamišljenoj vanrednoj situaciji pokazali stečena znanja i iskustva, ali imali priliku i steći nova znanja u upravljanju kriznim situacijama u skladu sa zakonskom regulativom i utvrđenim protokolima.  Cilj vježbe je bio provjera postojećih planova, procedura kao i pojedinačnih uloga svih učesnika u zaštiti i spašavanju u vanrednim situacijama u lokalnoj zajednici, a ista je ocjenjena kao veoma uspješna.
 
CZ obuka 2 CZ obuka 3
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Održana radionica „Odgovor na katastrofe u prva 72 sata”