Općina Jajce

Svečano otvorene „Male olimpijske igre“

male olimpijske 2Intoniranjem državne himne i uz prigodan zabavni program koji su pripremili ovogodišnji domaćini, učenici Osnovne škole „Berta Kučera“, danas su u Jajcu, u Gradskoj sportskoj dvorani otvorene „Male olimpijske igre“ jajačkih školaraca, učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine Jajce. Ova sportska manifestacija, koja se održava već petu godinu u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Jajce prilika je za djecu i mlade da pokažu svoje sportske vještine, ali i da se druže. Ove godini izostalo je učešće Osnovnih škola „13. rujan“ i „Braća Jezerčić“ što žalosti, jer su time uskraćeni osnovci ovih škola da odmjere svoje sportske vještine i znanja, ali i da se druže sa svojim vršnjacima.

Cilj ovog projekta je promovisanje zdravog načina života i tjelesne aktivnosti kod djece i mladih. Male olimpijske igre, u kojima učestvuju učenici OŠ „Berta Kučera“, OŠ „Jajce“ Kruščica, Srednje strukovne škole „Jajce“  i Srednje škole „Nikola Šop“, prilika su za takmičenje u sedam različitih sportova: nogomet, odbojka, košarka, atletika, šah, stoni tenis i streljaštvo. 
 
Općina Jajce podržala je održavanje Igara, a Općinski načelnik Edin Hozan proglasio je „Male olimpijske igre“ otvorenim upućujući pozdrave učesnicima i čestitke organizatorima:
 
„Sretan sam što se naša djeca na ovaj način druže i ove godine, ali mi je žao što danas ne mogu pozdraviti sve naše školarce. Apelujem na menadžment Osnovnih škola „13. rujan“ i „Braća Jezerčić“  da iznađu načina i da se već sljedeće godine pridruže ovoj važnoj sportskoj manifestaciji. Čestitam organizatoru, domaćinu i školama učesnicama ovogodišnjih Malih olimpijskih igara uz želju da u narednom periodu unaprjeđujemo i podižemo na viši nivo ovu značajnu manifestaciju koja promoviše sport i druženje“, poručio je Načelnik Hozan i zvanično praglasio Igre otvorenim.
 
Na svečanosti otvaranja Igara obratio se i profesor Salih Keljalić u ime Udruženja i zahvalio se Općini Jajce na podršci koja nije izostala ni ove godine, a učesnicima poželio mnogo sportske sreće. 
 
Ulogu domaćina ove godine preuzela je Osnovna škola „Berta Kučera“ Jajce.
 
Podsjećamo: Male olimpijske igre podižu svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života kod mladih, te su time od velike važnosti za cjelokupnu zajednicu.
 
male olimpijske 1 male olimpijske 11
 
male olimpijske 12 male olimpijske 8
 
male olimpijske 4 male olimpijske 6
 
male olimpijske 9 male olimpijske 5
 
male olimpijske 15 male olimpijske 13
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Svečano otvorene „Male olimpijske igre“