Općina Jajce

Prigodnom svečanosti Osnovna škola „Berta Kučera“ ispratila svoje maturante

Berta maturanti2024 10Već po tradiciji Općina Jajce nagrađuje učenike osnovnih škola, nosioce posebne diplome „Učenik generacije”. Tako je i ove godine Općina Jajce prepoznala trud i zalaganje školaraca i nagradila najbolje jajačke osnovace. Uz knjigu za učenike generacije obezbijeđen je i novčani poklonom u iznosu od po 200 KM. Generaciju devetogodišnjaka 2015/2024 u tri osnovne škole: „Berta Kučera“, „13. rujan“ i „Jajce“ Kruščica obilježio je 21 učenik generacije. 
 
Danas je prigodnom svečanosti Osnovna škola „Berta Kučera“ ispratila svoje maturante. Svečanosti je prisustvovao i Načelnik općine Jajce Edin Hozan.
 
U nove izazove, na put srednjoškolskog obrazovanja, kreće 75 maturanata Osnovne škole „Berta Kučeta“ kojima su danas uručene diplome o završenom osnovnom obrazovanju. Ovo je bila prilika da se nagrade najbolji. 
 
Generacija devetogodišnjaka 2015/2024 OŠ „Berta Kučera“ Jajce iznjedrila je deset učenika generacije koji su od početka školovanja u svojim knjižicama bilježili samo petice. Taj epitet ponijeli su: Inela Dogan, Ismail Hadžić, Amna Halaba, Džejla Humić, Delila Kurić, Sara Kurić, Armin Melić, Arijana Poturović, Hamza Turudić i Hana Zejnilagić. 
 
Na svečanosti organizovanoj u Holu centralne škole Načelnik Općine Jajce Edin Hozan uručio je učenicima generacije prigodne poklone Općine Jajce. Uz knjigu, najbolji su nagrađeni i novčanim poklonom u iznosu od 200 KM.
 
Upućujući čestitke Načelnik Općine Jajce Edin Hozan je istakao:
 
„Zahvaljujem se na pozivu da i ove godine prisustvujem vašoj svečanosti. Ovo je veliki događaj koji ćete pamtiti u životu. Ovo je jedna etapa u vašem školovanju koje ćete se uvijek s radošću sjećati. Sada slijede neki novi izazovi. Čestitam na uspjesima koje ste postigli, a posebne čestitke upućujem najuspješnijima. Čestitam i vašim roditeljima i nastavnicima koji su vam na ovom putu bili podrška. Želim vam mnogo radosti i uspjeha u životu“.
 
Direktorica OŠ „Berta Kučera“ Jajce Asima Agić čestitala je maturantima, posebno najuspješnijim učenicima, zahvalila se nastavnicima na uloženom trudu i roditeljima na povjerenju. Podsjećajući na devet zajedničkih godina provedenih u osnovnoj školi direktorica Agić je svršenim osnovcima, u ime cijelog kolektiva škole, čestitala i poručila:
 
„Drage maturantice i maturanti, danas je dan radosti za vaše roditelje i vas same. Nedavno ste ušli u ovu školu kao mala djeca, đaci prvaci, a sada pred nama stoje mladi ljudi. Danas se nalazite na prvoj raskrsnici svog života i zaista se od srca nadam da ćete izabrati pravi put, put uspjeha i sreće. Želim vas zamoliti da se uvijek ponašate kao ambasadori naše škole. Budite dobri, ljubazni i velikodušni prema ljudima koji vam se nađu na putu, jer dobro se uvijek dobrim vraća. Svaki kraj je ustvari novi početak. Zato sanjajte velike snove i vjerujte u bolje sutra“.
 
Berta maturanti2024 17 Berta maturanti2024 1
 
Berta maturanti2024 8 Berta maturanti2024 9
 
Berta maturanti2024 6 Berta maturanti2024 2
 
Berta maturanti2024 4 Berta maturanti2024 7
 
Berta maturanti2024 11 Berta maturanti2024 12
 
Berta maturanti2024 13 Berta maturanti2024 14
 
Berta maturanti2024 15 
 
 
 
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Prigodnom svečanosti Osnovna škola „Berta Kučera“ ispratila svoje maturante