Općina Jajce

Osnovna škola "Jajce" Kruščica dodjelom diploma ispratila svoje maturante

oš kruščica maturanti 18Prigodnom svečanosti danas je Osnovna škola „Jajce“ Kruščica dodjelom diploma o završenom osnovnom obrazovanju ispratila svoje maturante. Ovo je bila prilika da se nagrade i najbolji. Svečanosti je prisustvovao i Načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Nakon devet godina učenja, rada i truda 35 maturanata Osnovne škole „Kruščica“ Jajce nastavlja put srednjoškolskog obrazovanja. Ova generacija iznjedrila je pet učenika generacije koji su od početka školovanja u svojim knjižicama bilježili samo petice. Taj epitet ponijeli su: Larisa Begić, Alma Poško, Ismail Hrnjić, Abdulah Šido i Edina Vunić.

Na svečanosti organizovanoj u Holu centralne škole Načelnik Općine Jajce Edin Hozan uručio je učenicima generacije prigodne poklone Općine Jajce. Uz knjigu, najbolji su nagrađeni i novčanim poklonom u iznosu od 200 KM.
 
Upućujući čestitke Načelnik Općine Jajce Edin Hozan je istakao:
 
„Zahvaljujem se na pozivu da prisustvujem vašoj svečanosti. Posebno sam sretan što sam ponovo u školi koju sam i ja pohađao. Čestitam vam na uspjehu koji ste postigli. Posebno čestitam učenicima generacije, ali zahvalnost upućujem i vašim nastavnicima i roditeljima. Želim da nastavite da se obrazujete, jer najbolji doprinos ćete dati ako budete obrazovani. Rekao bih vam trčite za znanjem, jer obrazovanjem činite ono najkorisnije i sebi i drugima“.
 
Direktor OŠ „Jajce“ Kruščica Sakib Emušić danas nije krio zadovoljstvo uspjesima na takmičenjima, dobrim ocjenama i primjernim ponašanjem ovogodišnje generacije maturanata. Čestitajući maturantima u ime škole, direktor Emušić je naglasio:
 
„Čast mi je izraziti naš ponos zbog vaših brojnih postignuća i uspjeha u svim područjima školovanja. Jednako se ponosimo i cijenimo vaše akademske i sportske uspjehe. Svi smo ponosni vašom generacijom, jer ste pokazali da dolazite iz poštenih porodica iz kojih ste ponijeli dobar odgoj, ostavljajući pozitivan primjer budućim generacijama učenika. Budite dobri ambasadori vaše i naše škole“.
 
U ime maturanata učiteljima, učiteljicama, nastavnicima i nastavnicama zahvalila se Larisa Begić učenica generacije.
 
oš kruščica maturanti 3 oš kruščica maturanti 9
 
oš kruščica maturanti 5 oš kruščica maturanti 17
 
oš kruščica maturanti 10 oš kruščica maturanti 12
 
oš kruščica maturanti 14 oš kruščica maturanti 15
 
oš kruščica maturanti 2 oš kruščica maturanti 16
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Osnovna škola "Jajce" Kruščica dodjelom diploma ispratila svoje maturante