Općina Jajce

CIK BiH - Javni konkurs za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora

izbori 2024Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je 14.6.2024. godine „Javni konkurs za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini“.
 
Javni konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objave na internet stranici www.izbori.ba 
 
Javni konkurs je postavljen na Oglasnu ploču Općine Jajce, a Izjavu i Obrazac prijave možete preuzeti na Protokolu Općine Jajce. Takođe, ove dokumente možete preuzeti i na linkovima ispod ovog teksta.
 
 
 
 

Plan izlaganja Izvoda iz privremenog biračkog spiska za područje Općine Jajce za Lokalne izbore 2024. godine

izbori 2024Općinska izborna komisija Jajce obavještava birače da će se u periodu od 8.6.2024. godine  do 8.7.2024. godine, u skladu sa usvojenim Planom izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska, na lokacijama utvrđenim navedenim Planom izvršiti izlaganje Izvoda iz privremenog biračkog spiska za područje Općine Jajce za Lokalne izbore 2024. godine.

Opširnije...

OIK Jajce objavljuje Javni oglas za popunu rezervne liste za imenovanje članova i njihovih zamjenika biračkih odbora

izbori 2024Izborna komisija osnove izborne jedinice Jajce raspisuje JAVNI OGLAS za izbor kandidata za popunu rezervne liste kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilnog tima i njihovih zamjenika. 
 
Javni oglas za izbor kandidata za popunu rezervne liste kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora /mobilnog tima i njihovih zamjenika i IZJAVU preuzmite ispod teksta.
 
 
 

CIK BiH raspisuje Javni oglas za izbor instruktora u Tim instruktora

izbori 2024Centralna izborna komisija BiH raspisuje  JAVNI  OGLAS za izbor instruktora u Tim instruktora zaduženih za obuku kandidata za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini. 
 
Kandidat za instruktora ne smije biti član političke stranke niti obavljati dužnost u organima političke stranke, udruženja ili fondacije organizaciono ili finansijski povezanim s političkom strankom, niti smiju biti uključeni u bilo kakve aktivnosti političke stranke i moraju biti u mogućnosti da obavljaju svoje dužnosti na politički nepristrasan način.
 
JAVNI OGLAS preuzmite OVDJE
 

Održana 3. redovna sjednica Općinske izborne komisije Jajce

izbori 2024Općinska izborna komisija Jajce održala je u petak, 10.5.2024. godine, treću redovnu sjednicu. OIK Jajce u sastavu Alem Ribić, predsjednik i članovi Age Trupina, Adin Tatarević, Vlado Radovac i Milka Novak raspravljali su o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, Odluci o raspisivanju lokanih izbora 2024. godine, te aktivnostima i radu Centra za birački spisak. Općinska izborna komisija Jajce nastavlja svoj rad u skladu sa Planom izbornih aktivnosti usvojenih od strane Centralne izborne komisije BiH.

OIK 2024 1

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Izbori 2024