Općina Jajce

U Jajcu potpisani ugovori o sanaciji dijela objekta vrtića "Naša radost"

1 crs vrtic1Danas je u Jajcu potpisan Ugovor o udruživanju sredstava između Općine Jajce i Catholic Relief Services BiH u okviru projekta PRO-Budućnost. Riječ je o zajedničkom projektu sanacije dijela objekta vrtića „Naša radost“ u Jajcu. Vrijednost radova iznosi blizu 190.000 KM, od čega će CRS BiH implementirati donatorska sredstva USAID-a u iznosu od 80.000 KM, a preostali dio finansira Općina Jajce. Danas je zaključen i Ugovor o izvođenju radova Između Općine Jajce, CRS BiH i Mukić-Komerc d.o.o. Jajce. Radovi na sanaciji počinju uskoro.

Čestitka građanima Jajca

jajce20201U povodu obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja našeg grada svim građanima Jajca upućujemo iskrene čestitke.  Ovo je  prilika da, njegujući sjećanja, odamo priznanje svim borcima koji su utkali svoje živote u slobodu našeg grada. 
 
Poštovani sugrađani, čuvajući uspomene na ponosne septembarske dane slobode, zajedno gradimo sretniju budućnost za sve nas!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić
 

Obavijest o obustavi saobraćaja ulicom HVH u dane 13. i 14.9.2023. godine

web grbObavještavamo građane da će u povodu obilježavanja 28. obljetnice oslobođenja općine Jajce na dan 13.9.2023. godine, srijeda, u vremenu od 7:00 do 16:00 sati, biti obustavljen saobraćaj Ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića.

Obavještavamo građane da će u povodu obilježavanja 28. godišnjice „Dani oslobođenja općine Jajce“ 2023. godine, na dan 14.9.2023. godine, četvrtak, u vremenu od 14:00 do 19:00 sati, biti obustavljen saobraćaj ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića.

Potpisani Ugovori o raspodjeli sredstava Republike Hrvatske za finansiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2023. godinu – za Jajce 40.000 eura

1 ugovorRH1Jučer je na Radimlji kod Stoca, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, upriličeno svečano potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za provedbu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Opširnije...

Općina Jajce i Romski informativni centar Kali Sara potpisali Memorandum o razumjevanju i saradnji

1 romi2Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i izvršna direktorica Kali Sara – Romski informativni centar iz Sarajeva Sanela Bešić, potpisali su minule sedmice Memorandum o razumijevanju i saradnji. Riječ je o implementaciji projekta „Suzbijanje trgovine ljudima u BiH kroz uključivanje romskih NVO u rad referalnih mehanizama“. Projekat se provodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE.  

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti