Općina Jajce

Javni poziv - Uvid u Idejni projekat u postupku izdavanja urbanističke dozvole - ulica Baščeluci

web grbNa osnovu člana 66. Zakona o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14) Služba graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko-pravnih poslova raspisuje JAVNI POZIV za uvid u: 
 
IDEJNI PROJEKAT radi izjašnjenja u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti za  izgradnju za izgradnju stambenog objekta u ulici Baščeluci, po zahtjevu podnositelja Ibrahima Ganibegovića. Uvid se može izvršiti lično ili putem punomoćnika dana 19.9.2023. godine, utorak, u periodu od 11:00 do 13:00 sati, u zgradi Općine Jajce (kancelarija br. 46).
 
Osobe koje se odazovu ovom pozivu dužne su dokazati da su stranke u postupku. Ako stranke u postupku ne pristupe uvidu u projektnu dokumentaciju u određenom roku, smatra se da im je pružena mogućnost uvida u projekat, te ista iz tog razloga ne mogu tražiti obnovu postupka, pa će se postupak izdavanja urbanističke saglasnosti nastaviti u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14).
 
 

JAVNI POZIV za sufinansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola

FMROI ucenici prijevozFederalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica raspisuje JAVNI POZIV za sufinansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola na području države Bosne i Hercegovine za školsku 2023/2024 godinu.
 
Iznos sufinansiranja troškova prevoza, po jednom učeniku srednje škole, iznosit će do 500 KM (petstotina KM) za cijelu školsku godinu. 
 
Rok za prijave je 14.9.2023. godine.
 
JAVNI POZIV i prateću dokumentaciji možete preuzeti na linku OVDJE ili putem web stranice Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 

Javni poziv za uvid u Glavni projekat radi izjašnjenja

web grbNa osnovu člana 66. Zakona o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14) Služba graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko-pravnih poslova raspisuje JAVNI POZIV za uvid u: GLAVNI PROJEKAT radi izjašnjenja

Poziv i kopiju katastarskog plana možete preuzeti OVDJE

Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH za 2023. godinu

FMOT obavijestFederalno ministarstvo okoliša i turizma raspisalo je JAVNI POZIV za prikupljanje i odabir projekata za raspodjelu sredstava „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH“ za 2023. godinu kroz šest programa.
 
JAVNI POZIV i prateću dokumentaciji možete preuzeti na linku OVDJE ili putem web stranice Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Krajnji rok za podnošenje prijava je 16.9.2023. godine.
 

Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu učešća u programu obuke i stručnog usavršavanja za njegovatelje/ice u sbk/ksb

1njegovateljiSveučilište/Univerzitet „Vitez“, u okviru projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ koji realizira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) uz podršku Europske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva nezaposlene osobe s evidencije Službe za zapošljavanje SBK/KSB za prijavu učešća u programu obuke i stručnog usavršavanja za njegovatelje/ice u SBK/KSB.
 
U okviru Projekta planirano je provođenje obuke za minimalno 20 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Službe za zapošljavanje SBK/KSB.
 
Općina Jajce dijelom je Projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ kojeg implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK). 
 
JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA PRIJAVU UČEŠĆA U PROGRAMU OBUKE I STRUČNOG USAVRŠAVANJA ZA NJEGOVATELJE/ICE U SBK/KSB preuzmite OVDJE
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Javni pozivi