Općina Jajce

Načelnik općine Jajce učestvovao na manifestacijama obilježavanja Dana državnosti sa BH dijasporom u Njemačkoj, Belgiji i Luksemburgu

Hozan dijaspora1U organizaciji Centra za dijasporu „Mreža“ protekle dvije sedmice u sedamnaest gradova u Njemačkoj, Belgiji i Luksemburgu organizovano je svečano obilježavanje 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Među brojnim gostima iz Bosne i Hercegovine koji su se susreli sa Bosancima i Hercegovcima koji žive na prostorima ovih država, na poziv Centra za dijasporu „Mreža“ bio je i Načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Načelnik Hozan učestvovao je na manifestacijama organizovanim u Wiltzu, Briselu, Saarbrückenu, Düsseldorfu, Hamburgu, Hanoveru i Dortmundu. Bila je to prilika za susret sa našim sugrađanima s ciljem jačanja veza sa domovinom, očuvanja tradicije i povezivanja, ali i otvaranja prilika za moguća ulaganja u Bosnu i Hercegovinu. 
 
Tokom posjete upriličen je i susret sa uspješnim privrednicima iz Njemačke, izmjenjene su ideje i iznijete konkretne mogućnosti, te perspektive u saradnji bh. dijaspore sa domovinom. 
 
„Ovo je bila uspješna posjeta koja je obilovala nizom susreta sa našom dijasporom i vjerujem da će polučiti rezultatima. Također sam sretan što sam mogao Dan državnosti naše domovine obilježiti sa našim ljudima koji žive izvan zemlje, ali u srcu nose svoju domovinu“, istakao je načelnik Hozan nakon povratka u Jajce.
 
Hozan dijaspora2 Hozan dijaspora3
 
Hozan dijaspora4 Hozan dijaspora5
 
Hozan dijaspora6 Hozan dijaspora7
 
Hozan dijaspora8 Hozan dijaspora9
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Načelnik općine Jajce učestvovao na manifestacijama obilježavanja Dana državnosti sa BH dijasporom u Njemačkoj, Belgiji i Luksemburgu