Općina Jajce

Ulaganjem bh dijaspore do razvoja jače ekonomije i održivog potencijala privrednog sektora u BiH

biznis forum UNDP1Više od 130 učesnika iz 8 zemalja je učestvovalo na Drugom Online Biznis Forumu i b2b sastancima predstavnika bh dijaspore, lokalnih zajednica, bh poduzetnika i udruženja iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane. Na plenarnoj diskusiji su predstavljeni uspješni primjeri investitora iz dijaspore koji djeluju u zemlji svog porijekla, a posebno su naglašene i brojne mogućnosti ulaganja dijaspore u sektor poljoprivrede i proizvodnje hrane.
 
Učesnici drugog online Biznis Forum na temu „Potencijali i perspektive investiranja u poljoprivredu i proizvodnju hrane u BiH“ su imali priliku da čuju o bitnosti ulaganja lokalnih zajednica, što se moglo vidjeti na primjeru općine Jajce, koja je u prošloj godini uložila pola miliona KM u oblast poljoprivrede kako bi motivisala mlade ljude da se bave ovim sektorom i postala pogodno tlo za nove strane investicije. 
 
Forumi su organizirani pod okriljem projekta "Dijaspora za razvoj" koji predstavlja partnerstvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.
 
Više o održanom forumu, kao i o prethodnom forumu posvećenom metalskom sektoru, možete pročitati OVDJE
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Ulaganjem bh dijaspore do razvoja jače ekonomije i održivog potencijala privrednog sektora u BiH