Općina Jajce

‘’Bosna i Hercegovina u srcu: Dijaspora i turizam’’ – Treća Konferencija dijaspore iz BiH

D4D turizamZadovoljstvo nam je pozvati vas da učestvujete na konferenciji „Bosna i Hercegovina u srcu: Dijaspora i turizam“ koja će se održati 22.6.2021. godine, utorak, u online formatu.
 
Konferencija predstavlja treću konferenciju za dijasporu iz Bosne i Hercegovine, tematskog je karaktera i namijenjena je svim pripadnicima dijaspore/iseljeništva, kao i pripadnicima dijaspore/iseljeništva zainteresovanim za razvoj turističkog sektora u BiH, posjetiocima i potencijalnim turistima u BiH, predstavnicima nadležnih institucija u BiH, turističkim zajednicama i pružaocima turističkih usluga.
 
Panelisti konferencije su pripadnci dijaspore/iseljeništva angažovani na razvoju turizma u BiH, investitori i turistički posrednici, eksperti u oblasti turizma,  predstavnici javnog, privatnog i akademskog sektora, eksperti Svjetske turističke organizacije UN-a i predstavnici turističkih projekata koji se realizuju u BiH.
 
Ciljevi konferencije
  • Doprinijeti da se dijaspora/iseljeništvo prepozna kao jedna od ključnih ciljnih grupa za razvoj turizma u BiH: kao turisti, posrednici u promociji bh. turizma u inostranstvu i kao investitori u sektor turizma u BiH.
  • Prenijeti znanja i iskustva iz dijaspore/iseljeništva u oblast turizma u BiH.
  • Promovisati uspješne priče o doprinosu dijaspore/iseljeništva razvoju turizma u BiH.
  • Doprinijeti umrežavanju između različitih turističkih aktera u dijaspori/iseljeništvu i BiH i drugo.
Pozivamo sve zainteresovane pripadnike dijaspore/iseljeništva, kao i sve zainteresovane u Bosni i Hercegovini da uzmu učešće na konferenciji i da se registruju na linku https://dijasporaiturizambihusrcu.ba/  gdje se nalaze detaljne informacije o samoj konferenciji, dnevnom redu, panelistima, kao i druge relevantne informacije vezane za ovaj događaj.
 
Konferencija se održava u okviru projekta „Dijaspora za razvoj“ D4D– projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske u partnerstvu sa UNDP i IOM u BiH. Podsjećamo, Općina Jajce je dijelom projekta Dijaspora za razvoj.

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora ‘’Bosna i Hercegovina u srcu: Dijaspora i turizam’’ – Treća Konferencija dijaspore iz BiH