Općina Jajce

Poziv na Info sesiju o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“

Dijaspora invest infosesijaUSAID projekat „Diaspora Invest“ u saradnji sa Općinom Jajce organizuje info-sesiju u okviru koje će biti predstavljen Lokalni investicijski fond, nastao povezivanjem sredstava lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja je potvrda transparentnog i odgovornog upravljanja sredstvima, a istovremeno je i primjer dobre prakse fokusa prema investicijama povezanim sa dijasporom.

Info sesija će održati 13.2.2024. godine, utorak, u Maloj sali Općine Jajce, s početkom u 11:00 sati.
 
Lokalni fond će sufinansirati kompanije koje nisu starije od 3 godine (d.o.o., d.d.), koje imaju dokazivu poslovnu vezu (suvlasništvo ili neka forma biznis partnerstva) sa našom dijasporom ili ljudima koji su se vratili u našu zemlju u posljednjih 5 godina.
 
Aplikaciji možete pristupiti na http://grant.diasporainvest.ba/
 
Podsjećamo, USAID je u okviru projekta „Diaspora Invest“ potpisao memorandume o partnerstvu sa 20 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Općina Jajce, sa kojima će zajedno razvijati lokalne grant programe i podržati aktivnosti uključivanja dijaspore u ekonomski i društveni razvoj. Uspostavljen je Lokalni investicijski fond za podršku dijasporskim investicijama. Općina Jajce učestvuje u sufinansiranju Fonda sa 50.000 KM za podršku investicijama dijaspore na području općine Jajce. Otvoren je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjen za podršku kvalifikovanih i registrovanih mikro, malih i srednjih preduzeća u općini Jajce s ciljem poticanja direktnih investicija uz saradnju s dijasporom. 
 
O USAID Diaspora Invest projektu saznajte više klikom na link OVDJE
 
Poziv je otvoren tokom cijele godine, a ova info-sesija je prilika da saznate sve o procedurama i pravilima vezanim za pristup sredstvima.
 
Radujemo se susretu i vidimo se na info sesiji u Općini Jajce  13.2.2024. godine u 11:00 sati.
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Poziv na Info sesiju o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“