Općina Jajce

Održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“

info sesija usaid1U Jajcu je održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“ na kojoj je predstavljen Lokalni investicijski fond nastao udruživanjem sredstava lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja potvrđuje transparentno i odgovorno upravljanje sredstvima za našu zajednicu, a istovremeno je i primjer dobre prakse s fokusom prema investicijama povezanim sa dijasporom.

Lokalni fond će pružiti sufinansiranje kompanijama koje nisu starije od 3 godine (d.o.o., d.d.) te imaju dokazivu poslovnu vezu (suvlasništvo ili neki oblik poslovnog partnerstva) s članovima naše dijaspore koji su se vratili u našu zemlju u posljednjih 5 godina.
 
USAID je u okviru projekta „Diaspora Invest“ potpisao memorandume o partnerstvu sa 20 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Općina Jajce, sa kojima će zajedno razvijati lokalne grant programe i podržati aktivnosti uključivanja dijaspore u ekonomski i društveni razvoj. Uspostavljen je Lokalni investicijski fond za podršku dijasporskim investicijama. Općina Jajce učestvuje u sufinansiranju Fonda sa 50.000 KM za podršku investicijama dijaspore na području općine Jajce. Otvoren je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjen za podršku kvalifikovanih i registrovanih mikro, malih i srednjih preduzeća u općini Jajce s ciljem poticanja direktnih investicija uz saradnju s dijasporom.  
 
Aplikaciji možete pristupiti na  grant.diasporainvest.ba
 
Poziv je otvoren tokom cijele godine, a ova info-sesija bila je prilika za upoznavanje sa procedurama i pravilima vezanim za pristup sredstvima.
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“