Općina Jajce

Održana Trinaesta redovna sjednica OV Jajce

Jajce, 03.02.2014. godine; Na Trinaestoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Jajce, održanoj protekle sedmice, usvojeni su Program rada Općinskog vijeća Jajce za 2014. godinu i Program rada Općinskog načelnika i Općinskih službi za upravu za 2014. godinu. Nacrt odluke o sigurnosti i organizaciji saobraćaja na lokalnim cestama općine Jajce, koji je izazvao najviše pažnje građana Jajca, skinut je sa Dnevnog reda Trinaeste sjednice Općinskog vijeća Jajce.

 

Naime, kada se Savjet za bezbjednost saobraćaja očituje na prijedlog ove Odluke, Vijeće će usvojiti istu u formi Nacrta i potom staviti u javnu raspravu kako bi se izjasnili i građani, što bi u konačnici rezultiralo donošenjem kvalitetnog rješenja o regulisanju saobraćaja i parkiranja vozila u središtu grada.

 

Vijećnici su usvojili i Odluku o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Jajce, te Program i kriterije za samozapošljavanje u 2014. godini, te Informaciju o dostavljenim odgovorima Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK vezano za tematsku sjednicu o stanju u zdravstvu u Općini Jajce uz zaključke da se i dalje angažuju nadležne institucije u cilju provođenja šest zaključaka o stanju u zdravstu usvojenih na Tematsoj sjednici OV Jajce.

 

Vijećnici su na svom Trinaestom zasjedanju razmatrali i druga pitanja iz djelokruga svoga rada.

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Arhiva vijesti Održana Trinaesta redovna sjednica OV Jajce